Geschiedenis

Over FCKD

woonruimte

De Fundación Cultural Knecht-Drenth (Culturele Stichting Knecht-Drenth) werd in 1996 gesticht door het echtpaar Knecht-Drenth.
Tijmen Knecht † 2010 en Helen Knecht-Drenth hielden zich al jaren bezig met het verzamelen van kunst. Een vijftal van hun collecties: Nederlandse schilderijen, Europese grafische werken, Nederlands glas, traditioneel Spaans aardewerk en Chinees porselein, werd door de stichters geschonken aan musea in Spanje, Duitsland en Nederland.
Met het oprichten van de Stichting Knecht-Drenth beoogt het echtpaar artistieke initiatieven te stimuleren. De FCKD stelt daartoe tegen een beperkte bijdrage tijdelijke woon-/ werkruimten/ateliers ter beschikking aan Nederlandse en Vlaamse kunstenaars, schrijvers, vertalers en wetenschappers, in Callosa d'En Sarriŕ in de provincie Alicante.

De FCKD is een vrijwilligersorganisatie die beoogt haar gasten nader te brengen tot Spanje - haar cultuur en natuur. In de vier decennialange contacten met Spanje en Latijns-Amerika hebben de stichters de ervaring opgedaan dat Nederlanders te weinig van de zeer rijke Spaanse cultuur en kunst en haar verbreiding, afweten.

De Fundación Cultural Knecht-Drenth is een stichting naar Spaans recht.

 

Adres

Stichting Fundatie Knecht-Drenth Fonds
t.a.v Mevr Jenny Bleijenberg
Binckhorstlaan 36/M3.11
2516 BE  Den Haag
+ 31 70 324 55 14

KvK nummer 69846871


 

 

 

.

^