Callosa

Stad en Bevolking

Stad en omgeving

omgeving

Het schilderachtige Callosa met ongeveer 8000 inwoners ligt in de province Alicante. Het stadje zelf bestaat uit een oud centrum, waar ook de panden van de FCKD staan. In het hoger gelegen gedeelte van Callosa bevindt zich een nieuwer centrum waar, naast modernere woonflats, horecagelegenheden en winkels gevestigd zijn.
Callosa zelf ligt circa 9 km van zee en aan het uiteinde van het dal van de Riu Guadalest. Vanuit Callosa is het mogelijk met de auto de schitterende bergen te verkennen. Vanuit Callosa zijn de steden Valencia (140 km), Alicante (65km), Elche (80 km) en Murcia (120 km) gemakkelijk te bereiken.
Het gebied waarin Callosa ligt heeft een zuidelijk mediterraan klimaat metuitgesproken warme lange zomers met temperaturen van rond de 35 graden. De winters zijn zacht en kort.

bevolking

Bevolking

De inwoners van Callosa zijn voornamelijk mensen uit de agrarische sector. Er worden nispero's (een oranje vrucht, in het Nederlands mispel) ,sinaasappels, amandelen en citroenen geteeld. De voertaal is Valenciano, een zuid-Catalaans dialect, maar bijna iedereen beheerst ook het Castellano (standaard Spaans).

Adres

Stichting Fundatie Knecht-Drenth Fonds
t.a.v Mevr Jenny Bleijenberg
Binckhorstlaan 36/M3.11
2516 BE  Den Haag
+ 31 70 324 55 14

KvK nummer 69846871


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

^